Domain Adının Askıya Alınması – This Domain Name is Suspended

01.01.2014 tarihinden itibaren yenilenen ICANN kuralları gereği domain whois bilgilerinde yer alan e-mail adresinin aktif olması zorunluluğu getirilmiştir.linesis-domain2
Bu değişiklik nedeni ile birçok yeni domain (alan adı), kayıt tarihinden itibaren 15 gün içinde e-mail adreslerine gönderilen onay mailindeki link tıklanıp mail adresi onaylanmadığı için askıya alınıp kapatılmaktadır.
Bu durumda kalmamak için öncelikle yeni bir domain kayıt işleminde whois bilgilerinde tanımladığınız e-mail adresine daha önce onaylanmış bir e-mail adresinizi yazarak doldurunuz.
Onaylı e-mail adresiniz yoksa tanımlayacağınız e-mail adresine kayıt işleminden hemen sonra gelecek olan maildeki onay linkini tıklayıp bu e-mail adresinizi bir defalık kayıt ederek sorunu aşmış olursunuz.
E-mail adresinizi bir defa onayladığınızda aynı e-mail adresini yeni bir domain kayıt işleminde kullanırsanız bu sorunu yaşamazsınız.

Önceden kayıtlı olan domain adlarınızın whois bilgilerindeki e-mail adresinizi farklı bir e-mail adresi ile değiştirirseniz yeni tanımladığınız e-mail adresininde önceden onaylanmış olması gereklidir. E-mail onaylı değil ise bu işlemden hemen sonra tanımladığınız e-mail adresine gelecek maildeki linki tıklayıp e-mail adresini onaylamanız bu sorunu aşmanızı sağlayacaktır. Aksi durumda alan adınız yine askıya alınıp kapatılır.

Konu hakkında detaylı bilgiyi www.linesis.com adresinden veya destek.linesis.com adresinden erişeceğiniz online yardım departmanından alabilirsiniz.

Yukarıda anlatılan uygulamalar .tr uzantılı alan adları için geçerli değildir.

 

“Bu yazı 7002 kişi tarafından okundu.”

About

View all posts by

One thought on “Domain Adının Askıya Alınması – This Domain Name is Suspended

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*