Domain Periodları Nedir?

Domain Periodları

Domain periodları 4 başlıktan oluşur.

1. Active Status (Aktif)
Bu period domain adresinin tescilli olduğunu ve herhangi bir düşme perioduna henüz girmediğini gösterir. Bu durumda domain sahibi, tescilli domain adresini normal fiyatlar ile uzatma hakkına sahiptir. Domain yönetimi domain sahibindedir ve kendisi her işlemi domain üzerinde yapabilmektedir.

2. On-Hold Status (Beklemede)
Bu periodda domainlerin whois sorgulamasında görüntülenen status kısmında “registrar-hold” ibaresi görünür. Domain adresleri, kayıt sürelerinin sonunda ilk önce on-hold durumuna geçiş yapmaktadır. Bu durumdaki domaini sahibi active status durumunda olduğu gibi normal fiyatlar ile yenileyebilir. Bu period 37. günde bitmektedir.

3. Redemption Period (Cezalı İşlem Periyodu)
Bu period domain adresini uzatması için sahibine verilen son bir şanstır. ICANN kuruluşu tarafından domain sahibine tanınan geri alma fırsatıdır. Domain adresinin kayıt süresini takip eden 38. gün başlamaktadır. Domain sahibi, domain adresini uzatmak istyorsa cezai kurtarma ücreti ödemelidir. Bu ücret, müşteriye 110 USD  olarak yansıtılmaktadır. Domain sahibi domain adresinin süresini uzatmaz ise bu period tam olarak 37 gün sürmektedir.

4. Pending Delete (Silinmeyi bekliyor)
Redemption Period dönemini geçen domain sadece 5 gün süre ile bu periodda beklemektedir. Bu dönemde domain sahibinin domain adresini geri alma hakkı bulunmamaktadır. Süreç sonunda domain tamamen silinmektedir ve yeni kayıt için uygun hale gelmektedir. Tüm periodlardan sonra domain yenilenmediği son kullanım tarihinden sonra 80. Gün tekrar tescil edilebilir hale gelmektedir.

“Bu yazı 5925 kişi tarafından okundu.”

About

View all posts by

One thought on “Domain Periodları Nedir?

  1. Gerçekten benim için çok faydalı bir yazı olmuş nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim. Ben genelde bu tarz faydalı bilgiler bulamam ama bundan sonra sitenizin fanatik bir ziyaretçilerinden olacağım. Süpersiniz teşekkürler tekrardan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*