Domain uzantısı önemlimidir?

domain_linesisDomain uzantısı siteniz için önemlidir. Hedefinize göre domain uzantısı tercih edebilirsiniz. Bu tercih tek başına sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşımaz ancak önemli ölçüde etki sağlamaktadır. Uluslar arası uzantılar olan .com .net .org uzantıları öncelikle tercih edilmektedir. Aslında bu uzantıların bir birinden farkı yoktur. Bu ve farklı birçok uzantıya sahip olan ve çok fazla bilinirliği olan çok sayıda site sayabiliriz. Ancak bu uzantılar global olarak bilindiği için web sitelerini arayan kişilerin doğrudan .com uzantısı ile sitenin varlığını kontrol etmelerine neden olmaktadır. Bu durumdan dolayı bu uzantılar daha çok tercih edilmektedir. Önerimiz sitenizin adının .com uzantısı boş ise alınız, boş değil ise .net uzaltılısını alınız, buda boş değil ise .org uzantılısını almanız şeklindedir.Uygun görürseniz ve alınabilir ise 3 uzantıyı birden almanız daha doğru bir tercih olacaktır.

web sitenizin hedefi sadece Türkiye ise, yabancı dil içeren konular yer almayacaksa .tr uzantılı domain kullanmanız çok önemlidir. Bu tarz siteler için .gen.tr, .web.tr, .info.tr gibi uzantıları mutlaka öneririz. Google bölgesel olarak sayfaları listelemektedir. Google.com.tr adresinden arama yaptığınızda .tr uzantılı domainleri öncelikli olarak listeler. google.com ile yapılan arama ile google.com.tr ile yapılan aramalar farklı sonuçlar vermektedir.

.com.tr uzantılı domainlerin ticari olarak falliyet gösteren kurum ve kişilere tahsis edilmesi nedeni ile bu uzantı diğer .tr uzantılılardan daha değerli ve tercihe layıktır. Ancak .tr uzantılı domainler için koşullar ve belgeler gerekli olduğundan her isteyen alamaz. Detaylı bilgi için http://www.linesis.com veya http://www.linesis.com/trgereklibelgeler.php adreslerini inceleyebilirsiniz.

 

 

“Bu yazı 2246 kişi tarafından okundu.”

About

View all posts by

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*