Dmoz Kaydı Nasıl Yapılır ?

dmoz_linesisDmoz Nedir?

Dmoz bir açık dizin sistemidir ve web sitelerini listeler. Dünya üzerinde  şuan 4,184,867 site dmoz’a kayıtlıdır. 89,730 adet gönüllü editör tarafından incelenen siteler 1,022,125 kategoriye ayrılmış olarak listelenir.
Dmoz’da dikkat etmeniz gereken en önemli konu siteniz için doğru kategorileri seçmiş olmanızdır.
Arama motorlarının neredeyse tümü Dmoz’dan faydalanmaktadır.
Sitenizin onaylanması için tüm sayfalarının aktif olması gereklidir, yapım aşamasında olan veya tam olarak bitmemiş siteler kabul edilmez. Siteler Dmoz’a eklenmeden önce editörler tarafından en ince ayrıntısına kadar incelenip ve kurallara uygunluğu denetlendikten sonra listelenir.

Dmoz’a Kayıt Nasıl Yapılır?

www.dmoz.org adresine giriş yapınız. Karşınıza gelen sayfada kategoriler ve diller yer almaktadır. Türkçe dil kısmına tıklayınız. Dil seçimi yaptıktan sonra siteniz için uygun kategorileri seçmeniz gerekmektedir.
Siteniz için en uygun kategorileri seçtikten sonra sağ üstte bulunan Adres Öner kısmına tıklayınız.
Karşınıza gelen sayfada kategoriler ve kayıt kuralları hakkında kısa bilgiler yer almaktadır.

Buradaki en önemli bölüm site açıklaması kısmıdır, bu alanı doldururken reklam içeren, sitenizi öven içeriğinizle ilgili olmayan ve kurallara uygun olmayan kelimeler yazmayınız. Sitenizin açıklamasının 25-30 kelimeyi geçmemesine özen gösteriniz. ikinci kısmıda sitenize ait bilgileri tanımlayacağınız alanlar vardır. Site adresi, site başlığı, site açıklaması ile ilgili kutuları doldurunuz. Türkçe dil desteği mevcut olduğu için kuralları rahatlıkla okuyabilirsiniz.

Kayıt işleminin tamamlanması için e-posta adresi ve resimli doğrulama kodunu giriniz. Son olarak Gönder i tıklayınız, böylece sitenizi Dmoz’a eklediniz. Siteniz, editörler tarafından yapılacak incelemede uygun görülmesi durumunda tanımladığınız kategoride yer alacaktır.

“Bu yazı 2399 kişi tarafından okundu.”

About

View all posts by

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA (Şahıs Denetim Kodu) Resmi

*